Decrepit Crypt of Nightmares #13 The veil (2005)

 Műsoridő: 155 perc. Nem vicc, két és fél óra!

Áh, jól kezdődik. Némafilmként peregnek a képsorok, tingli-tangli aláfestőzenével. Kém #1 épp vírust készül eladni Kém # 2-nek, de az pisztolyt ránt, majd átnézi a táskát benne van-e minden, és mivel igen, el is megy. Pedig nem volt ám benne minden! A vírus Kém # 1 kezében volt, és most bele4esett az öbölbe!
De egyébként még ez se lett volna gond, a gond akkor lett, mikor egy gyerek kihalászta a lezárt üvegcsét a vízből, egy Karen meg kiverte a kezéből.

Aztán ugrunk, és gázmaszkos fickók rohangásznak pisztolyokat lengetve.


A hang természetesen szar, gázmaszkban ugye nem lehet beszélni.
És akkor nekiálltak kártyázni.
 

 Érdekesség, de egy gázálarc nem úgy működik, hogy felveszed és jónapot. A filtereket időnként, és elég gyakran cserélni kell, 10-20 percenként, tehát te nem fogsz leállni kártyázni gázmaszkban. Amúgyis mi a faszt keres ez a jelenet a filmben? Mivel viszi előre a sztorit?

Én kifizettem ezt az egész pakkot, tehát komoly motivációm van mindent végignézni belőle, de itt úgy érzem csak vesztegetem az időm.


Szóval vmi zombivírus szakadt rá Racoon Cityre. És a fekete-fehér miatt feltételezem hogy a '968-as Night of the Living Dead inspirálta a stábot.

38 perc után hangzik el mi a szitu: a maszkosak bementek a városba túlélőket keresni. Ezt. Ké. És fél. Órában. Itt egyébként rögtön úgy döntenek, faszom az egészbe, mindenki halott, húzzunk egyenesen a kivonási pont fele.
Ez a film max. 20 perces szabadna legyen.

1 óra 8 percnél kezdenek kifogyni a golyóból.

1 óra 26 percnél kiderül, hogy Idióta Ügynök titokban az egyik maszkos.

A filmnek nagyon el kellett volna döntneie, hogy arthouse vagy akciófilm akar lenni...

Csodás, 1 óra 30-nál törés van a lemezemen. Lehet hogy egy tisztogatás megoldaná - annyira nem érdekel. Pedig fontos jelenetnek tűnt.
EDIT: sikerül valahogy egy részét megnéznem, és annyi, hogy neki elmondták, nincsenek túlélők, neki kell biztosítania hogy a társai sem jutnak ki élve, mert titkos vírus.

2 óránál a csapat (aminek elhúnyt tagjai vhogy feltámadtak) megérkezik a kivonási pontra, és akkor fél órát a faszunkat fogjuk vernin amíg meg nem jön a gép.

2 óra 10 perckor az egyik kinyírja a többit. Vagy legalábbis megpróbálja. Oké, végül sikerül neki, mikor már csak 5 perc van a filmből. Hát persze hogy Idióta Ügynök garázdálkodott.

2 óra 27 percnél Idióta Ügynököt lelövi az érkező helikopáter. Nem, nem nézik meg van-e nála vírus, vagy akármi.

A film vége amúgy nem a film vége. Persze, jön a stáblista - de utána még a film NÉGY(!) trailere is

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad