Lapozgatós könyv franchise-ok 25. - Sagas of the Demonspawn és Sagard the barbarian

 Mindkét sorozat 4 kötetből állt, szvsz egyik sem különösebben kiemelkedő, bár a ...Demonspawn meg van írva, míg a Sagard inkább csak csaták sorozata.


Mindkettő afféle Conan-ripoff/Conan-wannabe, és mindkettő a szabályrendszeren vérzik el igazán.

Sagardnál így néz ki egy csata:


Az első reakcióm az volt, hogy mi a redves halál fasza ez a sok szám.
Valójában hiperprimitív az egész, a [X] számok pl mind eltűnnek, ha beleolvasunk a könyv végén lévő szabályrendszerbe. Nehogy ugye az elején találkozzon vele a játékos, még a végén nem riad el, és megérti hogy a designer volt hülye. A szögletes zárójelben ugyanis minden szám fel van sorolva 1-től a maximális életerőpontig. Igen, ez fight. Bocs a szóviccért.

A ...Demonspawn hasonló design-hibától szenved.
A sebzést pl. így kell kiszámolni: 
2d6-(6-skill/10-luck/72)+strength/8+weapon-armor(enemy)-shield(enemy)
Ez ugye eleve faszság. Átböngészve a szabályrendszert persze átlátható mi ez a sok szar, de azért ne fárasszuk már egymást! Programozzad le öreg, és áruld elektronikusan játszhatóként ha ilyen eszetlenséget akarsz.

A másik dolog aminél megfogod a kockát és bebszaod a sarokba ahogy a Tök(él)etlen Katona javasolja, amikor megnézed, mekkora  a statok szórása. A minimálkarakter pl. 112 Ép-vel kezd. A maximális 672-vel. És erre dobálok én ilyen 2d6+15-öket ( = 17-27).
Nem fair!

 
Ott lenne még, hogy minden csata után kapsz +1 Skill statot, ami egyébként tök jó lenne - ha a Sagard...-ban lenne! Ott elvégre szinte semmi más nincs mint csata. A Demonspawn meg leáll történetet mesélni.











Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad