Lapozgatós könyv franchise-ok 26. - A szomjas troll

 Előre szólok, hogy ez egy gyerekkönyv - de mielőtt elszaladnál, hallgass végig.


Legangyobb bajom, és igen nagy bajom ezzel a kiadvánnyal, hogy a gyerekkönyv-felár rajta van. Így, különösen amikor kijött, igen drágácska lett, 4,000 HUF.
Az mondjuk igaz, hogy ez nem az 5 db kartonlap oldal. És ténylegm inőségi. Választékos szókészlet, érdekes, változatos, izgalmas.
Négy történet van benne, ebből 1 db a játékkönyv-kaland, 140 fejezetpont, statok nélküli, de jó sok gyűjthető kulcstárggyal, némelyik opcionális.
A szomjas troll mondjuk csak mellékszereplő benne - oké, van novella/mese vele címszereplőként is. A koncepció/alapfelállás némileg hasonlít az Éjszaka az Állatkertben-re, de itt nekilátunk vikingként végigkalandozni vagy három országot (meg ahonnan mi jöttünk).
Igaz, legalább az egyik görög mitológiával van tele (szirének), de attól még elmegy.
A döntésekről úgy éreztem, erkölcsileg nevelő hatású lehet a könyv, logikus következménye van ha pl. önző vagyok. A könyv azt sem szereti, ha nem ugrok a "story hook"-okra ... Na ez mi lehet magyarul... Szóval ha lehetőség van cselekvésre, megnézni, piszkálni valamit, akkor ha nincs külön okunk rá, illik elmenni kivizsgálni a dolgot. Na.
Mondjuk pont az első döntés az ami nem sikerült kellemesre, mert ha el akarom vinni a malacot, ha nem, "visszafordulsz, és levágod a szörny fejét".

6-8 éveseket mondanám a célcsoportnak, de játékkönyv-gyűjtőként is érdemes beszerezni. Játékkönyv-játszóként pedig kölcsönkérni.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad