Amityville horror-filmek (8. rész) - Még több Amityville

 Amityville Cabin (2021, short)
 

 Egy család/forgatócsoport megy forgatni az Amityville FAHáz-ról, mert ugye jogi okokból nem forgathatnak az Amityville-i Házról. A mockbuster jelleg miatt még az Asylum-stúdió nevét is bedobják, mint a stúdió neve, ami nem igaz, ezt az On The Map stúdió követte el. Azért az ehhez kapcsolt pun nem rossz.


Elég jó paródia/spoof ha túléled az első 2-3 percet (ahol nem történik semmi kameralengetésen kívül).
7/10
 
----------------------------
 
Amityville: Vanishing Point (2016)
 
Csak azért említemm eg, mert úgy tűnik, az egyetlen túlélő kópia a TROMA-stúdióé, de én oda nem iratkozok fel (van próbaidőszakuk ha valakit érdekel).
 
EDIT: Hoppá, mennyi telt el azóta? 1 hét? Kettő? És felkerült. Fene, akkor akár meg is nézhetem XD
 

Nem tudom mi történik, de tudom hogy nem tetszik.
 

Szóval vmi csaj meghótt, vmi másik csaj meg pszível ezt megérezte. Oooké... 
A dubbing szörnyű, még akkor is, amikor elvileg illeszkedne a képhez, mert általában vmi narráció történik. De az is lehet, hogy több percet csúszik a hang a képhez képest.
Mindegy,  szóval úgy tűnik, ez  a faszi lesz a főfasz a filmben, akkor is, ha elvileg a csajok a főszereplők:


Se a szöveg, se a kép, se semmi nem érdekes ebben.


Van ennek bármi köze Amityville-hez? nincs. Van benne démoni megszállás? Nincs. Vannak benne hullák? Nem. Van bármi értelme? Nem. Ha rossz drogos művet akarok, előveszem ETA Hoffman Arany Virágcserepét.


----------------------------
 
Amityville Hex (2021)
 
A stáblistán szerepel Lloyd Kaufman, tehát erről is feltételezem, a TROMA-nak megvan. Bár ezt itt már csak feltételezem.

----------------------------
 
Amityville Vibrator (2020) 
 
 
Ez egy limitált DVD-gimmick-termék volt, lássuk be, nem fog megjelenni online. De találtam egy jó leírást a tartalomról, illusztrációkkal, meg minden ITT.
 
Bár igazából ha beszélsz csehül, meg lehet nézni EMITT.
 

 A film az Átkozott Amityville-i Tárgyak lezárása is, kicsit se veszi magát komolyan, a szex-vonalon viszont jobb ha tudod, itt sehol nem lesznek modellek (van egy-két pornószínésznő, na ők úgy néznek ki ahogy megszoktad - a különbség nyilvánvaló a lenti képen). Ez szokatlan élmény lehet, szóltam.
 

 
Viszont a színészi játék felülmúlja az elvárásaimat - ez is olyan normál-emberes. Még a cseh hangalámondás se olyan, ami levágja az áramot a kerületben. Mondjuk meglennék nélküle...

Megjegyzés: a filmkópia elején a kiíírs hogy így-meg-úgy módosítva lett az európai közönségnek, igencsak gyanítom pusztán annyit jelent, hogy a filmanyagba az oldal bevágott pár hirdetést, érthető okokból. Ezek nyilván nem lennének része az eredeti kiadásnak, de esélye nincs hogy én ilyen hülyeségért pénzt adjak ki!
Az viszont biztos, hogy a párezer (2? 6?) dolláros költségvetésére igen jól néz ki.
6/10

A légy-szemű szellem-csaj tuti az egyik fénypontja ennek az egésznek.


A felirat igazán a 35-45 percek között hiányzik, mert ott a két Begyűjtő csinál valamit az erdőben (leginkább húzzák az időt), és jó lenne azért tudni, mit/miért.
De amúgy van egy hangulata, akad gore (és minőségi!), mindenki tetovált, piercinges, feketében jár, és gótos. Ez király nyáron egy hideg ital mellett.
 

----------------------------
 
Amityville: Evil Never Dies aka. Amityville Clownhouse (2017)
 
Ez anno elérhetetlen volt, most vki felnyomta a u2bra és nem verték meg érte :)
 

 A film úgy az Amityville Legacy folytatása, amit én csak Amityville: Plüssmajom-nak hívok.
"Természetesen" ki más forgalmazhatná:


Ahogy nézem ez egy másik család (bár egy színész + szereplőnév azonos), és feltétlen javára írandó, hogy ez úgy néz ki, nem fog ezer évig pöcsölni míg elkezd valami történni. Fiúnak ugyanis szülinapja van (amit útál), Apu meg hangokat hall, és rögtön bekeni magát Gyilkos Bohócnak:


A kezdőjelenetből mindenki meghal, majd főcím.


40 évvel vagyunk az eredeti Amityville-i események után. Említi még: a lámpát, az órát, a tükröt, a babaházat.
De van-e kapcsolat az Amityville-Házzal? Ki tudja! Ha van is, az csak úgy, hogy Ismeretlen Tárgy a Házból a nyitójelenetben látott családhoz került, és most a nyitójelenetbeli házból került egy tárgy (a festmény) ebbe a házba.
 
 Tudjátok, nekünk volt egy bohócdobozhoz-hasonló cuccunk. Az eredmény? Akit nem figylemeztettek rá, az elejtette.
 

Itt meg csak úgy jön-megy a szellem-bohóc:
 


Nos, ezek a karakterek nem tartottak túl sokáig...
Aztán valaki 3 percig fogdossa a cintányérozó majmot. Nem tudni minek. Aztán valaki megveszi, miközben a hangkeverés mélypontokat ér el, pedig eleve mélyről indult.


Ilyen Paranormal Passivity-szinten éppen történni látszanak dolgok, de szerintem a képpel nem fogunk újra találkozni. Valami olyan lehetett, hogy elkezdte forgatni a marha, aztán vagy magától rájött, vagy szóltak neki, hogy inkább térjünk vissza a majomra.


Persze a maki visszateleportál a polcára.

A "film" második felében újravesszük a film nyitójelenetét, az eredeti filmet, és az Amityville: Legacy-t úgy 20 percben. A "film" végén pedig van 9 perc stáblista. Ez úgy -30 perc műsoridő!
A sztoricska vége, hogy a nő lelövi sörétessel a majmot. Nem mintha ez bármiféle fizikai roncsolódást okozna mint kiderül, mert az antikos akitől vették, visszaveszi megint eladni... Mert Hellraiser?

----------------------------

Amityville Scarecrow (2021)

Ebben a verzióban nem 1 emberke őrült meg, hanem 2 anno, leégették a házat - tehát soha nem volt Ház -, a helyén most mezőgazdasági terület van. Egyébként ezért lesz a filmben 2 múmia. 
 
 
Mármint madárijesztő.


Ez eddig tényleg tök jó volt, de utána átmegyünk melodramatikus szappanoperába, ahol az alapfelállás hogy X lányteső elszerette Y lánytesó férjét, és most végre összeülnek eldönteni mi legyen Anyu földjével, amit megvett, de soha nem csinált vele semmit.
X lánytesó lenne a főszereplő, de rátelepszik mindenre, önző szar alak, remélem meghal.


Oh, a háttérsztoriban hangokat hallottak, és azért öltek hogy megállítsák a világvégét? Honnét is ismerős ez.


A két tesó lányai találnak egy rakás régi autót - nem tudni hogy nem rohadtak szét, lévén se tető, se kocsitető.
Aztán hogy "ne unatkozzunk" gondolom, ilyet is találnak:


Őszintén? Hogy először végre kocsiba vágják magukat, át lehet ugrani a 43. percre, és nem veszítesz semmit mint horrorfilm.

És tudjátok mi van? Úgy a 45-50. percnél az egyik lyány elrohan. És nem jön vissza. Rávilágítva a múmiák leggyengébb pontjára: mindössze totyogni tudnak. A többiek akkor nyilván kibaszott lusták, és megérdemlik ami lesz velük!

Btw, azt mondtam 2 madárijesztő? Hát... Technikailag. Valójában egy, amit egy pedofil sorozatgyilkos szelleme szállt meg, és ha szétvered a szalmát, újraspawnol a közelben? Merhogy hirtelen találják Anyu kézikameráját egy legutolsó üzenettel...
De akkor annak még mindig semmi értelme, hogy a madárijesztő 6 évesekre izgul, de 24 éves lányokat öl.
Az egész filmben meghal a Férj, meg az új családba született lánya, azaz elérte a karmikus büntetést X-et amiért elszerette a pasit? Gusztustalan mondanivaló.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad