Filmek, amiket érdemes megnézni (1976-1981)

1976 - Carrie: rendezés, színészek, bevállalósság, látvány - minden!

1976 - A zsoldoskatona: Bud Spencer csinált egy középkorban játszódó, lovagi tornás-várostromlós filmet. Ja, valahol a szokásos pusztakézzel mindenkitlezúzok Bud-Spencer-akciófilm, de annyival mégis több, és különben is, ez így tök jó.

Ez úgy pont olyanm int egy Poirot-epizód, de az is egy közönség, nekik említem a Hawmps!-t. A címe ellenére ez volt magyarul, az első és egyetlen amerikai tevés határvédő osztagról szól. Tök kellemes poén.
 
1977 - Csillagok Háborúja: most mit mondjak. Minden utána következő katasztrófa ellenére, ez a film király.
 
1977 - Harmadik típusú találkozások: ez egy bitang jó film, csak a magyar hangkeverés agyoncsapja. Eredeti nyelven, magyar felirattal nézzed.
 
Ha valakit a szörnyfilmek/szuperhősjelmezek fejlődése érdekel, a The Incredible Hulk, illetve annak filmjei ajánlhatóak megnézésre.
 
Aki pedig valami kissé extrémet keres, annak az 1977-es Varázslók (Wizards).
 
1977 - Az ördögűző 2: én kiállok ezért a filmért. Az 1. film szvsz csak a Sátánista Pánik miatt híres, a harmadik meg mert az nem a második. Pedig a második a  jó!
 
1977 - Bűnvadászok: ezúttal Bud Spencer és Terrence Hill együtt szerepelnek.

1978 - Grease: előfordulhat, hogy "Pomádé" címmel találod meg magyarul. Musical, angol, theát feliratosan kell nézni - ezzel együtt is cuki, meg romantikus, meg minden.

1978 - És megint dühbe jövünk: Bud Spencer és Terrence Hill másik legjobb közös filmje.

1978 - Hüvelyk Panna: ez egy távolkeleti gyártású feldolgozása a sztorinak, tehát anime. Nagy kedvenc.

1979 - A csendőr és a földönkívüliek: jó, hát ez félig-meddig kötelességből került ide, meg régen is láttam, de adjunk a francia humornak és Luis de Funes-nek egyet. Ugyanezen témát tolja egyébként Bud Spencertől a Sherrif az égből folytatása, az 1980-as Sherrif és az idegenek.

1980 - Zombi holokauszt: ez a zombi-B-film már a címében is "olyan rossz hogy már jó", és tartalmában is.

1980 - Airplane! az első spoof-film ezen a listán.

1980 - Végső visszaszámlálás: anyahajó-porn. Értsd, a filmben félpercenként fel- és leszállnak repülők egy modern anyahajóról, ami visszakerül a 2. Világháború egyik kulcsfontosságú csatájának közelébe. Beavatkozni, vagy se? Van-e lehetőségük eldönteni, vagy menthetetlenül belesodródnak a konfliktusba?
 
1980 - Az istenek a fejükre estek: természetfilm, fél-dokumentumfilm amihez írtak egy fikciós történetszálat is hogy mindent élvezhetőbben lehessen bemutatni, és nem érdekel hogy később kiderült gyöngyökért és szép szavakért dolgoztatták a bushmanokat, a filmet értékelem, nem az ipart akarom megreformálni most.
 
1980 - Dutyi dili: a korra jellemző vígjáték. Néha kissé ideges leszek a gondolatra hogy idetegyem, de még mindig mosolyt csal az arcomra. Oké, az után, hogy végre bekaszlizzák őket, addig tényleg kínos.
 
1980 - Csata a csillagokon túl: űrben játszódó Hét Mesterlövész nagycsöcsű csajjal, látványos effektusokkal, abszolut tökéletes B-film.
 
1980 - Változó állapotok: ez ahogy megannyiszor elmondtam, eléggé lovecrafti. Eredeti történet, van romantikus szál is hogy párban nézzétek, az effektek meg illenek a történethez, így miért rónánk fel nekik? A vége meg tök kreatív.

1980 - Szuperzsaru: vélhetőleg Terrence Hill legintelligensebb filmje.

1981 - Az elveszett frigyláda fosztogatói: maradandó kalandfilm, szemben a folytatásaival.

Aki zsánerre vágyik, ősemberes filmből ott volt a Barlangember (Cavemen) 1981-ből. Ez a zsáner mára teljesen kiment a divatból.

1981 - A pokol hét kapuja: a tökéletes olasz horror!

1981 - Fehérlófia: szürreális magyar rajzfilm. Ilyet is tudunk.

1981 - Vuk: hát az biztos, hogy jobb mint a Bambi.
 
Akit érdekel a Halloween-franchise, ekkor készült a Halloween 2, az egyetlen a szériában mai szerintem érdekes.
 
 

 

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad