Minden Resident Evil filmtermék - 2. rész

 Na akkor lássuk a hivatalos film-filmeket.

Volt ugye a Kaptár-filmszéria Milla Jovovichal, sok millát kaszáltak vele. A dolgok hol jobbak, hol rosszabbak voltak, itt csak gyorsan átfutom őket:
1. film: teljesen jó komplexumban kószálós, zombihorror. Dögös akciók, puncivillantás, jó atmoszféra és hangulat. Nem, nem követi egyik játékot sem, de én ennek még külön örülök is. A kaptár (2002)
aka "Resident Evil"
2. film: a Re:3-at adaptálták úgy nagyjából. Mivel játékadaptáció, hát olyan is. A kosztümök amik nagyon jók viszont: a játékbeli karaktereken a játékbeli ruhák vannak. A kaptár 2. - Apokalipszis (2004)
aka "Resident Evil 2: Apocalipsis"
3. film: hirtelen minden sivatag, ez gondolom költségkímélő, és olyan Mad Max-lopásként is értelmezhető, az meg miért ne hozna pénzt? Szerintem unalmas, egyedül a varjak adaptálásáért érdemes ránézni. A kaptár 3. - Teljes pusztulás (2007)
aka "Resident Evil: Extinction"
4. film: na ez dögös. Jó, nyilán látom hogy hangos, sokat hatott rá a 3D-hullám és a Silent Hill adaptálásának ötlete, de ez egy JÓ film, ami még a 3D-t is sikerrel használta. Mennyivel nagyobb ötlet oldalról látni a bazi lengetett kalapácsot (vagy mit), mint ha százhuszadszor arcba dobnak egy csákánnyal (l. Véres Valentin 3D)! A kaptár: Túlvilág (2010)
aka "Resident Evil: Afterlife"
5. film: mindenki klón, semmi nem számít. Passz. Milla haverjainak jó fizetési csekk volt persze. Mintha azt a Piere Brosnan James Bond-filmet néznénk... A kaptár: Megtorlás (2012)
aka "Resident Evil: Retribution"
6. film: ez volt az utolsó, és csak annyit vártam tőle, hogy zárjuk le az Umbrella-szálat, és legyen legalább egy megbízható B-film. Ezt sikerrel hozta, így nálam ült. A Kaptár: Utolsó fejezet (2016)
aka "Resident Evil: The Final Chapter"

De hoppá, volt itt egy Resident Evil: First Hour (2011) (TV Series)?
 Leírás szerint a Re2 prequelje, ami Leont hozza főszereplőnek - a kérdés a filmekhez, vagy a játékokhoz kívánták illeszteni?


Hm. Az első 50 mp alatt kiderül, hogy a játékokhoz csinálták. Hát akkor akként kezeljük :( Plusz ahhoz se illeszkedik, ez inkább egy What if, mert a vége meg a filmhez illik.
De mivel a készítő töltötte a youtube-ra, és a csatornáján nincs több "rész", biztos ez a teljes anyag.


Volt akkor a A kaptár: Raccoon City visszavár (2021) aka "Resident Evil: Welcome to Raccoon City"
Mondtam, hogy van egy ilyen (angol) című film is.
Több film akart lenni, de az embereknek nem tetszett. Maradjunk ennyiben.


Itt van a legújabb Netflixes sorozat, Resident Evil (2022) (TV Series)
Na ez is jól megbukott. Ahogy néztem a beszámolókat róla, azonnal az ugrott be, ezt nem RE-re tervezték, hanem The Girl with All the Gifts-nek. Naná, hogy megbukott.

De volt még egy ága a franchise-nak. Legközelebb az animációs filmekre, amikből 4 darab volt, nézünk rá.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad