Filmek, amiket érdemes megnézni (1982-1986)

 1982 - Conan, a barbár: ősfantasy, mindenki body-builder, remek egysoros(ok).

Az ET-t említhetném, de nekem kicsit mindig olcsónak hatott, és valahogy idegesít az egész, nem tudom miért.

Életrajzi filmekből lehet próbálkozni a Ghandi-val, de ha nem érdekel a történelem, enélkül is tudsz pont eleget róla.

A Basket Case az első igazán függetlenfilmes próbálkozás az imdb-s listámon ahogy nézem.
 
Az Idő Urai-t pedig megértem hogy lassan elfejeti mindenki. Sajnálom kicsit, de megértem.
 
1983 - A Holtsáv: a fickó képes ~meglátni a jövőt, de ebbe belerokkan ha sokszor teszi. De ott a város, ott a szerelme - és felbukkan egy politikus is...
 
1983-ban jóval több minden történt mint amit a listámra teszek.Nicole Kidman elkezdte karrierjét, Cronenberg csinált egy híres filmet, stb. De ez mind történészek számára érdekes, nem annak, aki egyszerűen szórakozni akar.

1983 - Űrvadász: ez egy B-film, bocsánatkérés nélkül. Gond nélkül mennek minden átmenet nélkül sivatagi denevér-emberek közül nagycsöcsű mocsárlakó amazonok közé, sinen járó vitroláshajón csatáznak, és minden elborultság megtörténik. Igazi kult-film!

1983 - A nyolc szamuráj legendája: ez olyan mint a Nagy Zűr Kis Kínában, csak értelmes forgatókkönyvvel. Effect-heavy fantasy. Kicsit langyi, de annyi baj legyen.

1984 - Szellemírtók: na vajon miért.

1984 - Dűne: foglalkoztam a Dűne-franchise-al itt a blogon akinek részletesebb indoklás kell azon túl, hogy szerintem ez a legjobb feldolgozás, és remek scifi-akció, időtálló látvánnyal.
 
1984 - Top Secret: the ultimate spoof
 
Ezen a ponton az élvezhető filmek egész jó arányban tlaálhatóak már, a filmek átlagos minősége egyértelműen közelíti a (mai) normát.

1985 - Vissza a jövőbe: egyesíti magába a Szörnyecskék-típusú giccs-szórakoztatását annak sötét oldalával, az időutazás sci-fi ötletével. Nem tudtam kihagyni.

1985 - Kommandó: lőni, lőni, lőni, és közben olajozott izmokat mutogatni!

1985 - Vörös Szonja: jogi kérdés miatt nem hivatalos Conan-folytatás, bár Arnold S. éppen felbukkan benne. A főszereplő ezúttal nő, de szemben a Pusztítóval, ez nem megy le gyerek-célcsoportért a közértbe.

1985 - Selyemgubó: ezt esetleg egyszer újra kellene néznem, mert elég régen láttam, de addig kitartok mellette. Pozitív üzenet, egy kis finom erotika, űrlények és varázslat az életben. Meghatározó élményem.

1985 - Mad Max 3: ez ... olyan mitikus.

1985 - Sólyomasszony: hogy lásd, mit lehet kihozni kosztümös filmből.

1985 - Star Wars - Harc az Endor-bolygón: gyerekfilm, amit elfelejtettek lehúzni a kánonból. Talán csak dacból, de leszámítva az erősen belassuló közepét, érdekes élmény.

1985 - Szaffi: Ez nálam jobban működik, mint mondjuk egy Lúdas Matyi.

1986 - Fantasztikus Labirintus: ez egy 12+ fantasy film. Direkt adom meg a szerintem minimum karikát a megnézéshez.

1986 - A légy: Jeff Goldblum body-horrorja. Ez kemény. Plusz a fickó ki volt gyúrva mint állat!

1986 - Star Trek 4 - A hazatérés: nem mondom hogy ma is olyan élményt nyújt mint anno, de szerintem még mindig érdemes lehet belenézni, milyen volt az eredeti sorozat.

1986 - Howard a kacsa: ismét egy B-film ami nem kér bocsánatot azért, ami

1986: Macskafogó: ez annyira jó volt, hogy nemzetközi forgalmazásra is került. Tudod te, milyen ritka az magyar filmnél?
 
 

 

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad