Lapozgatós könyv franchise-ok 32. - Knightmare

 Ez a franchise eredetileg egy tv-vetélkedő volt, afféle LARPing gyerekeknek:


Elég szivatósra csinálták, meg ma már annyira nem is izgalmas, de sebaj.

Lett belőle ugyanakkor 6 játékkönyv, amiből a 3-6 átment jogvédelem nélkülibe, az első kettőt viszont eltemették jóóó mélyre.

A könyvekben amennyire látom a főszereplő ugyanaz: a királyságot támadás éri vmi veszély részéről, neked, a királyfinak meg meg kell menteni az egészet.
De ne féljünk attól hogy az első könyvek hiányában nem fogjuk tudni úgy végigvinni mint egy Kaland Játék Varázslatot, mert ez a franchise inkább működött Zelda-ként mint bármi másként, azaz a statokat nem vitted át két könyv között, nem gyűjthettél felszerelést, és össze-vissza 3 "szíved" volt mint Super Marionak, aztán kész.
 

 És igen, figyelmesebbek láthatják, hogy a szabályrendszer a könyv felénél van. Miért? Mert a könyv első fele a "háttértörténet", egy egész kis hagyományos regény.
 

A kiadvány második felében található csak a fejezetválasztós kaland.
 

A fejezetpontok nagyon hasonló játékérzést kínálnak a sorozathoz. Egyszerű szövegezés, rövid fejezetpontok, az is elmegy arra hogy kommentálja a választásodat, jutalmazza ha Lawful Stupid vagy.
Egy pont fölött maximum nosztalgia, vagy szatirikus hozzáállás miatt érdemes csak elővenni, de pozitívumai köz tartozik, hogy legalább szándék volt rá, hogy a választásaid mögé logikát állítson, ami nálam nagy pozitívum.
Gyerekeinknek megérne egy fan-fordítást, csak aggódom, hogy az elején azon a 100 oldalon ők hogy jutnak át?
 
Ja: bár vannak értékeink és hátizsákunk, meg varázslataink - kalandlapunk az nincsen.
 
A másik, hogy a sorozat előrehaladtával ránézésre az írók érdeklődése hanyatlott az egész iránt:  a könyvek vékonyabbak lettek, több lett a margó, ilyenek.



Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad